Over ons

Echopraktijk Tineke in Oudwoude.

Tineke de Vries-Bosma.
BIG: 09032596030
BEN; 0299

Wie maakt de echo?

De echo wordt gemaakt door Tineke de Vries-Bosma. Van oorsprong verpleegkundige met de specialisatie voor obstetrie en gynaecologie, na een echo-opleiding aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven, gespecialiseerd in zwangerschaps echo’s sinds 2006.

  • Gecertificeerd voor het Structureel Echoscopisch Onderzoek , de 20 weken echo.
  • Gecertificeerd voor de screening voor de eerste trimester screening, de 13 weken echo
  • Gecertificeerd voor de eerstelijs echo’s, termijn bepalings-, groei-, liggings- echo, maar ook voor de placentalokalisatie en een echo bij bloedverlies

Rechtsgeldig uitvoerend centrum voor echoscopie in het kader van de landelijke organisatie van prenatale screening en heeft een overeenkomst met de Stichting Prenatale Screening Noord Oost Nederland.   http://www.sps-noordoost.nl

Geregistreerd bi:

Wat is een echo?

Een echo is echoscopisch onderzoek waarbij met behulp van geluidsgolven de baby in het lichaam van de zwangere zichtbaar wordt gemaakt. Deze geluidsgolven reflecteren op zachte en hardere structuren in het lichaam en worden weer opgevangen door de probe die de golven uitzend. Deze techniek stelt medici onder meer in staat om organen in beeld te brengen. Zo kunnen ze zicht krijgen op de grootte, structuur en de eventuele pathologische afwijkingen ervan.

Niet alle afwijkingen zijn, zeker in een vroeg stadium, (nog) niet zichtbaar of worden, ook al wordt er zorgvuldig gekeken, tijdens een standaard onderzoek niet opgemerkt. Het is belangrijk om je te realiseren dat een echo is geen garantie voor een gezonde baby. Wel geeft het natuurlijk meer zekerheid dan geen echo.

Veilig?
Alle tot op heden verzameld bewijsmateriaal geeft aan dat ultrasoon onderzoek veilig is voor het ongeboren kind. In elk geval is een echo aanzienlijk veiliger dan een röntgenfoto wat met straling werkt. Heb je vragen? Laat het ons weten. We staan je graag te woord.

Meer weten over de echo’s. Kijk dan ook eens op https://www.pns.nl/

Afspraak maken

Let op; Mocht je geen reactie krijgen op de aanvraag, check de Spambox!
Ik wil een afspraak maken voor(Vereist)
Kies 1 of meerdere echo's waarvoor je een afspraak wilt maken.
Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
DD dash MM dash JJJJ
DD dash MM dash JJJJ
Toestemming(Vereist)